Brzinom do zvezda

Brzinom do zvezda

SRBIJA U POTRAZI ZA 16 NOVIH MLADIH ATLETSKIH NADA Osnovci iz 350 škola bore se za finale takmičenja „Brzinom do zvezda“

SRBIJA U POTRAZI ZA 16 NOVIH MLADIH ATLETSKIH NADA

SRBIJA U POTRAZI ZA 16 NOVIH MLADIH ATLETSKIH NADA

Beograd je dobio šampione takmičenja „Brzinom do zvezda”, koje realizuju Atletski Savez Srbije i Telenor. To su Andrej Nikolić iz osnovne škole „Lazar Savatić“ iz Zemuna i Dunja Popović iz OŠ „Veljko Dugošević“ sa Zvezdare.

- Bavljenje sportom i fizička aktivnost veoma su važni za pravilan rast i razvoj dece, što je postalo posebno važno tokom poslednjih godinu dana koje je obeležila pandemija virusa COVID-19. Ovim projektom u prvi plan stavljamo decu i sportske aktivnosti koje pospešuju njihovo fizičko i mentalno zdravlje i razvijaju sportski duh, strogo poštujući sve mere i odluke Kriznog štaba – kaže Marija Vujanić, direktorka komunikacija i održivog razvoja u Telenoru.

U sklopu ovogodišnjeg projekta biće održane 32 manifestacije u 26 gradova i još 15 beogradskih opština na kojima će učestvovati 350 škola. Uz standardno takmičenje u sprintu (afirmaciji pokreta i brzine), na manifestacijama će biti organizovane i druge sportske i kulturne aktivnosti, shodno mogućnostima i povoljnijoj epidemiološkoj situaciji.

- Sa puno želje i energije ponovo smo pokrenuli projekat posle godinu dana. Interesovanje je zaista veliko. Praktično nismo ni startovali ni najavili početak, a već sada nam se javljaju novi gradovi i škole, raspituju se da li mogu da se priključe akciji sledeće godine. To nam pokazuje da radimo pravu stvar, uz poštovanje svih mera i odluka lokalnih kriznih štabova. Prilagođavamo se situaciji, bez remećenja suštinske misije našeg projekta. Disciplina, koncentracija i brzina su tri ključne reči koje će pratiti ovaj ciklus – izjavio je Nemanja Ilić, koordinator i idejni tvorac akcije „Brzinom do zvezda”.

Novi ciklus takmičenja „Brzinom do zvezda” otvoren je šestog aprila na novootvorenom Gradskom stadionu u Vršcu, uz podršku grada Vršca i AK Atina. Takmičilo se više od 50 dece iz 4 škole sa teritorije grada Vršca (Osnovne škole „Mladost“, „Jovan Sterija Popović“, „Olga Petrov“ i „Paja Jovanović“).

Dobili smo i prve pobednike. To su Mateja Radosavljević (OŠ „Mladost“), u kategoriji dečaka i Nevena Stamenković (OŠ „Mladost“), u kategoriji devojčica.

SRBIJA U POTRAZI ZA 16 NOVIH MLADIH ATLETSKIH NADA

Dan kasnije, sedmog aprila, na Gradskom stadionu grada Ćuprije, uz podršku Sportskog Saveza Ćuprije i OAK Ćuprija, održano je drugo takmičenje sedmog ciklusa „Brzinom do Zvezda”. Učestvovalo više od 60 mališana iz četiri škole sa teritorije grada Ćuprije – osnovne škole „13 oktobar“, „Vuk Karadžić“, „Đura Jakšić“ (gradska) i „Đura Jakšić“ (istureno odelenje).

Na kraju ovog takmičarskog dana, dobili smo nove pobednike. To su Jovan Jovanović (OŠ Đura Jakšić) u kategoriji dečaka i Nikolina Jovanović (OŠ Đura Jakšić) u kategoriji devojčica do 10 godina.

SRBIJA U POTRAZI ZA 16 NOVIH MLADIH ATLETSKIH NADA

Nagrade i diplome najuspešnijim učesnicima u Ćupriji uručila je legenda srpske atletike, Dragan Zdravković, dok je kao poseban gost na ovom takmičenju, Ema Đokić (pobednica promo-akcije BDZ u susret EP 2017) uručila zlatne zvezdice šampionima ćuprijskog takmičenja.

Takmičenje „Brzinom do zvezda” se potom, devetog aprila, preselilo na Gradski stadion u Zemunu, gde je takmičenje održano pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun. U ime Atletskog saveza Srbije takmičenje je pratio proslavljeni atletičar, svetski i evropski as Emir Bekrić.

Kapiten osmočlane ženske zemunske ekipe za gradsko takmičenje u junu je Lara Kramberger, kojoj je uručena medalja i plaketa, a muške Aleksa Žunić, takođe nagrađen odličjem. Pogledajte kako je sve proteklo:

Četvrta stanica “Brzinom Zvezda” bili su otvoreni tereni Tehničke škole u Mladenovcu gde se 19. aprila takmičilo šest osnovnih škola – “Sveti Sava”, “Momčilo Živojinović”, “Bora Lazić”, “Kosta Đukić”, “Živomir Savković” i “Bisa Simić”.

Pobednici takmičenja su Milica Jovanović (OŠ “Sveti Sava”) i Aleksa Lukač (OŠ “Momčilo Živojinović”)- Diplome finalistima i zlatne zvezdice šampionima uručio je, nekada domaćin akcija Brzinom do zvezda u Mladenovcu, a danas direktor Beogradske asocijacije za školski sport grada Beograda gospodin Momčilo Stanojković

Danas je održano takmičenje Telenor Brzinom do zvezda u Mladenovcu ... Učestvovalo je 6 škola i 89 takmičara ...

Posted by Telenor Brzinom do Zvezda on Monday, April 19, 2021

Sutradan, dvadesetog aprila, takmičenje “Brzinom do Zvezda” preselilo se u Novi Pazar.

U jakoj konkurenciji od 163 učesnika, iz 18 škola u 3 grada (Novi Pazar, Raška i Sjenica), najkoncentrisaniji, najdisciplinovaniji i najbrži su bili, kod devojčica Belma Kolašinac (OŠ “Rifat Burdžević – Tršo”), a kod dečaka Ali Hasanović (OŠ “Ćamil Sijarić”).


Više od atletske igre... Danas je Novi Pazar, rekordni 13.put održao akciju Brzinom do zvezda. Koliko se voli poštuje i...

Posted by Telenor Brzinom do Zvezda on Tuesday, April 20, 2021

Šesto po redu takmičenje sedmog ciklusa “Brzinom do Zvezda” održano je u dvorištu OŠ “Mladost” uz tehničku podršku AK Novi Beograd.

Novobeogradski šampion u kategoriji devojčica je Zoja Mandić (OŠ “Mladost”), a u kategoriji dečaka, Dejan Vujović (OŠ “Knjeginja Milica”).


Održana šesta po redu akcija Brzinom do zvezda. Opština Novi Beograd, u dvorištu OŠ Mladost uz tehničku podršku AK Novi Beograd, sprovedeno je takmičenje na 35m za osnovce najmnogoljudnije beogradske opštine

Posted by Telenor Brzinom do Zvezda on Thursday, April 22, 2021

Pobednici u Vršcu, Ćupriji, Zemunu, Mladenovcu, Novom Pazaru i Novom Beogradu su, kao i još 42 dečaka i 42 devojčice, izborili su plasman u veliko „Telenor-super finale“, koje će biti održano u junu 2021. godine u Beogradu.

Njima će se uskoro pridružiti najbolji učesnici takmičenja “Brzinom do zvezda” koja će se održati u Loznici, Pančevu, Leposaviću, Kruševcu, Nišu, Dimitrovgradu, Zrenjaninu, Čačku, Užicu, Kraljevu, Velikoj Plani, Apatinu i još desetak beogradskih opština. Pored toga, za beogradske đake će 9. i 10. juna na Adi Ciganliji biti organizovan i baraž “Brzinom do zvezda”.

Za 32 najbolja učesnika finalnog takmičenja (16 dečaka i 16 devojčica), Atletski savez Srbije i Kompanija Telenor, organizovaće atletski kamp “Brzinom do zvezda” u Ježevici kod Čačka.