Brzinom do zvezda

Brzinom do zvezda

Brzo najbrže: Tamara i Dušan plasirali se u veliko finale takmičenja „Brzinom do Zvezda“

BRZO NAJBRŽE

Brzo najbrže

Tamara Vukov, učenica OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i Dušan Kovačević učenik OŠ „Đura Jakšić“ iz Zrenjanina, zlatne su zvezdice sedmog ciklusa takmičenja „Brzinom do Zvezda“, koje je održano u petak 28. maja na Gradskom stadionu u Karađorđevom parku Zrenjaninu.

Trka je bila neizvesna do samog kraja, a najbrži među takmičarima Tamara i Dušan, sa još sedam dečaka i sedam devojčica, plasirali su se u veliko finale koje će biti održano u junu u Beogradu.

Takmičenje u Zrenjaninu organizovano je uz podršku AK Proleter a učešće je uzelo 114 dece iz sedam zrenjaninskih škola. Nije bilo nimalo lako, konkurencija je bila velika, ali do zvezda vodi samo brzina.


Projekat „Brzinom do Zvezda“ organizuje kompanija Telenor u saradnji sa Srpskim Atletskim Savezom, u cilju razvoja i popularizacije atletike i promovisanja sporta i fizičke aktivnosti među osnovcima. Ideja vodilja je da se deca integrišu u zdrav sistem koji će doprineti njihovom srećnijem odrastanju i razvoju. Ovaj veliki projekat obuhvatio je 120.000 dece, iz 350 škola sa teritorije Republike Srbije, uključujući i 17 beogradskih opština.

Finale je blizu a zlatne zvezdice se polako pripremaju za veliki događaj koji je planiran za sredinu juna.